
Intoxicații alimentare la jucători de top din turneul ATP Mexican Open
Turneul de tenis Mexican Open a fost grav afectat miercuri de o serie de intoxicații alimentare care au forțat mai mulți jucători de top să se retragă înainte sau în timpul meciurilor.
Casper Ruud și Tommy Paul nu au putut intra pe teren pentru meciurile din optimile de finală, oferindu-le adversarilor lor un loc direct în sferturi. De asemenea, favoritul numărul 4, Holger Rune, a jucat doar trei game-uri înainte de a se retrage, confirmând ulterior că a suferit de o intoxicație alimentară.
„Furios și trist în același timp. Am avut o intoxicație alimentară și nu am fost în stare să joc astăzi,” a scris Rune pe Twitter. „Mexic este unul dintre locurile mele preferate și iubesc acest turneu @AbiertoTelcel. Absolut nu așa mi-am dorit să se termine.”
Tommy Paul, favoritul numărul trei la Acapulco, s-a retras din cauza unor probleme stomacale. La rândul său, numărul 5 mondial, Casper Ruud, a declarat că a luptat cu o boală în ultimele 24 de ore.
„Îmi pare foarte rău că a trebuit să mă retrag în această seară. Am sperat să depășesc această problemă digestivă care a apărut ieri și am încercat tot ce am putut pentru a putea juca, până în ultimul moment,” a scris Ruud pe Instagram.
Turneul a pierdut și alte nume importante miercuri. Principalul favorit, Alexander Zverev, a fost eliminat surprinzător de tânărul calificat Learner Tien, în două seturi. Au existat zvonuri că și Zverev ar fi suferit de intoxicație alimentară.
De asemenea, tânărul talent american Alex Michelsen a fost eliminat de Denis Shapovalov în trei seturi, chemând antrenorul în timpul meciului pentru ceea ce părea a fi o stare de rău.
În timp ce înfrângerea sa nu a fost legată de vreo problemă de sănătate, al cincilea favorit, Ben Shelton, a fost eliminat de David Goffin, completând o zi plină de surprize la turneul din Acapulco.
Turneul Mexican Open a avut parte de o serie de probleme medicale în rândul jucătorilor, iar informațiile despre o posibilă contaminare alimentară au atras atenția asupra condițiilor oferite de organizatori. Deși nu a fost confirmată oficial sursa exactă a intoxicațiilor, mulți dintre sportivi au raportat simptome similare, ridicând întrebări cu privire la măsurile de siguranță alimentară din cadrul competiției.