Monden Ultimele știri

Valoarea rachetei de aur dată lui Nadal după meciul cu Djokovic din Six Kings Slam a fost dezvăluită

Rafael Nadal a primit o rachetă din aur la expoziția Six Kings Slam din Arabia Saudită, iar valoarea aproximativă a rachetei a fost dezvăluită.

Nadal s-a alăturat lui Novak Djokovic, Carlos Alcaraz, Jannik Sinner, Daniil Medvedev și Holger Rune la Six Kings Slam de săptămâna trecută. Evenimentul lucrativ le-a garantat tuturor bărbaților 1,5 milioane de dolari doar pentru participare.

În ciuda faptului că a pierdut în fața lui Carlos Alcaraz și Novak Djokovic în seturi directe, nivelul lui Nadal în Arabia Saudită a fost destul de bun, având în vedere toate problemele sale fizice din ultimii ani. Acest lucru ridică posibilitatea ca el să joace la simplu în ultima sa apariție la finala Cupei Davis, luna viitoare.

Deși toți cei șase bărbați care au jucat la Six Kings Slam au spus multe lucruri bune despre Arabia Saudită în timp ce se aflau acolo, în mod nesurprinzător, având în vedere cât au fost plătiți, legăturile lui Nadal cu țara sunt mai puternice decât ale celorlalți.

De 14 ori campion la Roland Garros a devenit ambasador al Federației Saudite de Tenis în luna ianuarie a acestui an. A fost o decizie controversată, deoarece guvernul țării, care finanțează federația de tenis, a comis numeroase încălcări ale drepturilor omului.

Apropierea lui Nadal de regimul saudit a fost demonstrată după meciul său cu Djokovic, când Turki Al Sheikh, consilierul Curții Regale a Arabiei Saudite, i-a dăruit o rachetă complet placată cu aur.

Racheta este menită să simbolizeze moștenirea sa ca unul dintre cei mai mari jucători din istoria tenisului. Se estimează că aceasta cântărește trei kilograme și are, de asemenea, o valoare financiară incredibilă.

După cum relatează Marca, racheta de aur a lui Nadal ar trebui să fie evaluată la aproximativ 250.000 de euro. Statutul spaniolului și faptul că racheta este acoperită cu aur o fac specială, dar aceasta este totuși o sumă greu de crezut pentru o rachetă.

Acest cadou îl va încuraja probabil și mai mult pe Nadal să continue colaborarea cu Arabia Saudită. De 22 de ori campion de Grand Slam este de așteptat să deschidă o academie în țară în viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *