Ultimele știri WTA

Zheng devine prima jucătoare chineză, de la Li Na, care a câștigat 40 de meciuri într-un an

Numărul 7 mondial, Zheng Qinwen, a revenit la turneul de acasă, de la Dongfeng Voyah · Wuhan Open, și și-a asigurat prima victorie din carieră pe tabloul principal la eveniment, învingând-o miercuri seară pe românca Jaqueline Cristian cu 6-2, 6-4.

Victoria este cea de-a 40-a a sezonului în Hologic WTA Tour a lui Zheng. Ea este prima jucătoare chineză care a obținut 40 de victorii, de la Li Na în 2013.

Zheng a servit nouă ași în drumul spre victoria ei de 1 oră și 42 de minute, întrecând-o pe Elena Rybakina pentru a conduce WTA cu 345 de ași anul acesta.

Victoria a poziționzt-o ​​pe Zheng în optimile de finală, unde o va înfrunta, joi, pe Leylah Fernandez. Canadianca deține un scor de 2-0 în fața lui Zheng.

Zheng, în vârstă de 22 de ani, face tot ce-i stă în putință pentru o creștere la sfârșitul sezonului în clasamentul PIF până în clasamentul finalelor WTA pentru a deveni prima femeie chineză care s-a calificat în finala WTA, de la Li în 2013. După o cursă la China Open. semifinalele de săptămâna trecută, Zheng a intrat în săptămâna pe locul 8 în clasamentul turneului, la un loc dintr-o poziție de calificare automată și caută să recupereze terenul semifinalistei US Open, Emma Navarro, de pe locul 7.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *