ATP Ultimele știri

Jannik Sinner devine primul care se califică în finala ATP Tour

Tânărul star de tenis din Italia, Jannik Sinner, a atins o altă piatră de hotar după succesele impresionante din acest sezon. Tânărul de 22 de ani este deja considerat unul dintre cei mai buni jucători care joacă în prezent la tenis masculin la categoria de simplu, alături de spaniolul Carlos Alcaraz și sârbul Novak Djokovic.

Sinner trece printr-un sezon fabulos, în ciuda faptului că a avut un sezon dificil de pornit mai târziu, în care s-a luptat cu probleme de fitness. Acest lucru a fost vizibil în timpul Canadian Open, unde a suferit o înfrângere în sferturile de finală împotriva lui Andrey Rublev cu scorul de 6-3, 1-6, 6-2. În timpul concursului, Sinner s-a luptat cu o accidentare aparentă la șold și a fost văzut ca având o stare inconfortabilă. Din cauza preocupărilor legate de starea fizică, Sinner a fost forțat să se retragă și de la recent încheiatele Jocuri Olimpice de la Paris.

Mai devreme, a trebuit să rateze și Roma Masters din cauza unei probleme fizice și a fost în mod clar abătut după ce a ratat să joace în fața publicului gazdă. În ciuda acestui rezultat, Sinner, care a devenit numărul unu mondial la începutul acestui an, în timpul Openului Francez, a devenit primul jucător de tenis masculin care s-a calificat în finala ATP Tour.

Competiția se va desfășura la Torino, Italia, ceea ce înseamnă că numărul unu mondial în vigoare va juca în fața publicului gazdă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *