Ultimele știri WTA

Jaqueline Cristian irosește 6 mingi de set și este eliminată la WTA Guanghzou

aqueline Cristian a fost eliminată miercuri dimineața de Lucia Bronzetti în optimile turneului de 250 de puncte de la Guangzhou, după ce a cedat în minimum de seturi, scor 7-6, 6-4, la capătul unui joc care a durat două ore și 12 minute.

Jaqueline Cristian va fi recompensată cu un cec de 4.040 de dolari şi 30 de puncte WTA pentru participarea la competiția din sudul Chinei.

Lucia Bronzetti (84 WTA) se va lupta pentru un loc în semifinale cu câştigătoarea meciului dintre chinezoaicele Sijia Wei şi Xiyu Wang.

Ultimele știri WTA

Emma Răducanu, ultima jucătoare care se retrage de la Hong Kong Open, înlocuită de Sofia Kenin

Câștigătoarea US Open și-a petrecut ultima lună recuperându-se după o accidentare la picior și a ratat deja patru evenimente din cadrul turneului WTA din Asia.

Emma Răducanu a devenit ultima jucătoare care a renunțat la Prudential Hong Kong Tennis Open din această lună, la doar 24 de ore după ce Naomi Osaka a fost nevoită să se retragă din cauza unei accidentări.

Răducanu, care se recuperează după accidentarea la picior care a forțat-o să se retragă înainte de sfertul de finală de la Korea Open cu Daria Kasatkina, în urmă cu o lună, a ratat deja patru turnee din turneul asiatic al WTA: China Open și evenimentele de la Wuhan, Ningbo și din această săptămână de la Guangzhou.

Locul ei la evenimentul de pe Victoria Park Tennis Stadium, care începe lunea viitoare, a fost ocupat de o altă câștigătoare de Grand Slam, americanca de origine moscovită Sofia Kenin.

Jucătoarea în vârstă de 25 de ani, aflată pe locul 26 în lume, participă săptămâna aceasta la Toray Pan Pacific Open din Tokyo, unde o va înfrunta miercuri, în optimi, pe Clara Tauson din Danemarca.

 

Ultimele știri WTA

Fosta campioană de la Wimbledon se pregătește să revină în tenis: Elena Rybakina a emis o declarație

Mult-așteptata revenire în tenis a Elenei Rybakina ar putea fi din ce în ce mai aproape, deoarece a fost publicată o declarație privind viitorul kazacei.

Rybakina nu a mai fost văzută pe teren din runda inaugurală de la US Open, unde a trecut de Destanee Aiava în două seturi.

Acesta s-a dovedit a fi singurul meci pe care l-a jucat la US Open, Rybakina renunțând la turneu înainte de a intra pe teren pentru meciul din turul al doilea cu Jessika Ponchet.

În timpul absenței sale din tenis, luna trecută au circulat informații conform cărora Rybakina s-a despărțit de antrenorul său de lungă durată, Stefano Vukov.

S-a afirmat că cei doi aveau o relație fracturată, rapoartele sugerând că Vukov l-a insultat în mod repetat pe numărul 5 mondial.

Cu toate acestea, compatriotul său, Yuri Shchukin, a dat de înțeles că Rybakina ar putea reveni la acțiune pentru WTA Finals, care va începe la începutul lunii noiembrie.

Vorbind după ce a anunțat lista Kazahstanului pentru Cupa Billie Jean King, Shchukin a publicat o declarație di care a citit: „Liderul echipei noastre Elena Rybakina intenționează să joace la turneul final WTA până la sfârșitul acestui sezon de joc, unde s-a calificat datorită rezultatelor sale de succes de la începutul anului. Acum Elena se simte bine și, dacă va reuși să arate un joc încrezător la Riad, este hotărâtă să joace în meciurile împotriva echipei coreene”.

Calificarea lui Rybakina pentru turneul final WTA a fost confirmată săptămâna trecută, chiar dacă precedenta sa participare a avut loc cu aproape două luni mai devreme.

Cu toate acestea, este puțin probabil ca revenirea sa să stingă speculațiile legate de despărțirea sa de Vukov.