Ultimele știri WTA

Iga Swiatek va juca la Cupa Billie Jean King

Jucătoarea poloneză Iga Swiatek, numărul 2 mondial şi absentă de pe terenurile de tenis de la Openul Statelor Unite, a anunţat, marţi, pe reţelele de socializare că va reprezenta Polonia la faza finală a competiţiei Billie Jean King Cup, ce va avea loc în perioada 13-20 noiembrie la Malaga (Spania), informează AFP.

“Ne dăm întâlnire la Malaga! Sunt fericită să anunţ că voi juca în finalele Billie Jean King Cup (BJKC)”, o competiţie pe echipe naţionale pe care Polonia o va începe contra Spaniei pe 13 noiembrie, a afirmat jucătoarea poloneză pe reţeaua de socializare X.

Swiatek a renunţat la turneele WTA 1000 de la Beijing (25 septembrie-6 octombrie), invocând “motive personale”, şi Wuhan (7-13 octombrie), imediat după ce s-a despărţit de antrenorul său Tomasz Wiktorowski.

Jucătoarea poloneză, care a anunţat recent că l-a angajat în stafful ei pe antrenorul belgian Wim Fissette, care a mai colaborat cu jucătoare de top ca Simona Halep, Naomi Osaka, Petra Kvitova, Angelique Kerber sau Victoria Azarenka, şi-a anunţat prezenţa şi la Turneul Campioanelor de la Riad, care va reuni în perioada 2-9 noiembrie cele mai bune opt jucătoare ale sezonului.
AGERPRES

ATP Ultimele știri

Novak Djokovic va rata Mastersul de la Paris și riscă calificarea la ATP Finals

Novak Djokovic s-a retras de la Mastersul de la Paris, campionul de șapte ori urmând să rateze turneul pentru prima dată din 2020.

Djokovic a fost în acțiune săptămâna trecută la Six Kings Slam din Riyadh, Arabia Saudită, terminând pe locul al treilea după ce l-a învins pe Rafael Nadal în ultima lor întâlnire.

Următorul eveniment oficial al campionului de 24 de ori de Grand Slam urma să fie Mastersul de la Paris, care va începe săptămâna viitoare.

Cu toate acestea, se pare că nu mai este cazul, Djokovic urmând să rateze turneul din capitala Franței pentru a treia oară în 19 ani.

Djokovic a câștigat titlul la Mastersul de la Paris într-un număr record de șapte ocazii, inclusiv anul trecut, când l-a învins în finală pe Grigor Dimitrov.

Ca urmare a retragerii preconizate a lui Djokovic, calificarea sârbului la ATP Finals este în pericol, având în vedere că acesta se află în prezent pe locul șase, cu jucători care îl urmăresc în ultimele etape ale sezonului.

Cu toate acestea, este posibil ca acest lucru să nu îl îngrijoreze pe Djokovic, care a dezvăluit luna trecută că turneul de la sfârșitul anului nu mai este un obiectiv al său.

„Torino nu este deloc obiectivul meu, ca să fiu sincer, nu urmăresc finalele ATP, nu urmăresc clasamentele etc.”, a declarat Djokovic reporterilor la Belgrad. „În ceea ce mă privește, am terminat cu aceste turnee pentru cariera mea”.