Ultimele știri WTA

Iga Swiatek îl adaugă în echipă pe fostul antrenor al lui Naomi Osaka, Wim Fissette

Numărul 1 mondial, Iga Swiatek, l-a adăugat în echipa sa pe belgianul Wim Fissette, un fost antrenor al jucătorilor de top precum Naomi Osaka, Kim Clijsters și Victoria Azarenka, a declarat joi poloneza în vârstă de 23 de ani.

La începutul acestei luni, de cinci ori campioană de Grand Slam, Iga se despărțise de antrenorul ei Tomasz Wiktorowski după trei ani. Wiktorowski s-a alăturat echipei lui Swiatek înainte de sezonul 2022 și a fost alături de ea în timpul a patru dintre cele cinci victorii ale ei de Grand Slam, inclusiv trei victorii la French Open.

„Sunt bucuroasă să anunț că Wim Fissette se alătură echipei noastre”, a spus Swiatek pe platforma de socializare X.

„După cum știți, mă pregătesc pentru finala WTA, dar perspectiva mea este, ca întotdeauna, pe termen lung, nu pe termen scurt. Am spus de multe ori că cariera mea este un maraton pentru mine, nu un sprint și sunt în lucru, operarea și luarea deciziilor cu această abordare. Vreau să spun că sunt foarte încântată și abia aștept să lucrez cu Wim. El pare să aibă o atitudine grozavă, o viziune și o experiență uriașă la un nivel foarte înalt al tenisului. Este întotdeauna esențial să încercăm să ne cunoaștem. mai bine, dar am început bine și abia aștept să concurez curând.”