ATP Ultimele știri

Kyrgios vrea ca titlul de Grand Slam să-i facă să „tacă” pe cei care se îndoiesc

Tânărul de 29 de ani, care a fost o singură dată numărul 13 mondial, a jucat doar un meci de simplu ATP Tour în doi ani, după ce a suferit răni la genunchi, la picior și la încheietura mâinii și a sugerat de mai multe ori că se va retrage.

Dar el a spus podcastului Code Sports de la News Corp că se va întoarce pentru evenimentul World Tennis League de la Abu Dhabi în decembrie, înainte de Australian Open din ianuarie.

„Mă întorc pentru că ceva mă ține în jurul jocului”, a spus el.

„Am învins aproape fiecare persoană care a fost pusă în fața mea, am făcut o finală a unui Grand Slam, am câștigat un titlu de dublu într-un Grand Slam, am câștigat mai multe titluri și am câștigat bani. Dar cred că singurul lucru care este acum pe ținta mea este un Grand Slam. Cred că acesta va fi singurul lucru care va închide gura oamenilor la sfârșitul zilei. Aceasta va fi motivația mea profundă”.

Săptămâna trecută, șeful Australian Open, Craig Tiley, a spus că speră că Kyrgios va juca la Grand Slam de deschidere a sezonului, care începe în Melbourne Park pe 12 ianuarie.

El a adăugat că jucătorul va fi pe tabloul principal, fie printr-un clasament protejat, fie printr-un wildcard, spre deosebire de a fi forțat prin calificare.

 

Ultimele știri WTA

Victorioasă la Wuhan, Aryna Sabalenka se aruncă asupra lui Iga Swiatek și a tronului WTA

Învingătoare în China, belarusa a preluat controlul cursei și este la doar 69 de puncte în spatele lui Iga Swiatek, numărul 1 mondial.

Cei care lipsesc greșesc întotdeauna, iar Iga Swiatek nu face excepție de la regulă. Retrasă pentru turneul WTA 1000 de la Wuhan, așa cum fusese și pentru WTA 500 de la Seul, poloneza trebuie să-și gestioneze despărțirea de antrenorul ei de trei ani, Tomasz Wiktorowski.

Ea lasa astfel terenul deschis marii ei rivale, Aryna Sabalenka, care a profitat de Wuhan, ultimul turneu major al anului dinaintea Mastersului, pentru a se înghesui la puncte. Victorioasă în finală împotriva lui Zheng Qinwen (6-3, 5-7, 6-3), belarusa și-a arătat bicepșii. Controlul său asupra jackpotului a zdruncinat cele două clasamente de referință. În cursă, Sabalenka a preluat conducerea, cu 9.091 de puncte, iar acum este cu 806 puncte în fața lui Swiatek. În clasamentul WTA, ea este la doar 69 de puncte de vârf.

 

Ultimele știri WTA

Ana Bogdan se califică pe tabloul principal la WTA Osaka

Jucătoarea română, Ana Bogdan, s-a calificat, după două tururi, la turneul WTA 250 Kinoshita Group Japan Open de la Osaka, turneu ce se desfășoară pe o suprafață hard.

În turul secund de calificare, Ana a trecut de japoneza Naho Sato, locul 193 WTA, cu scorul de 6-3 6-3.

Pe tabloul principal, Ana Bogdan o va întâlni pe rusoaica Veronika Kudermetova, locul 19 WTA, programul urmează a fi stabilit.

ATP Ultimele știri

Rafael Nadal se retrage din tenisul profesionist

Legendarul jucător spaniol Rafael Nadal şi-a anunţat, joi, retragerea din tenisul profesionist, după ce în ultimii ani nu s-a mai ridicat la nivelul său obişnuit din cauza accidentărilor, transmite Reuters.

Nadal, câştigător a 22 de titluri de Mare Şlem, a precizat că ultima competiţie din carieră va fi turneul final al Cupei Davis, care va avea loc la Malaga între 19 şi 24 noiembrie.

”Sunt aici pentru a vă spune că părăsesc tenisul profesionist”, a afirmat Nadal (38 ani) într-un clip video postat pe platforma X, adăugând că este ”entuziast” la ideea că va disputa turneul final al Cupei Davis în ţara sa.

”Au fost câţiva ani dificili, în special ultimii doi”, a mărturisit Nadal, care a câştigat de 14 ori turneul de la Roland Garros, un record.
AGERPRES

Ultimele știri WTA

Zheng devine prima jucătoare chineză, de la Li Na, care a câștigat 40 de meciuri într-un an

Numărul 7 mondial, Zheng Qinwen, a revenit la turneul de acasă, de la Dongfeng Voyah · Wuhan Open, și și-a asigurat prima victorie din carieră pe tabloul principal la eveniment, învingând-o miercuri seară pe românca Jaqueline Cristian cu 6-2, 6-4.

Victoria este cea de-a 40-a a sezonului în Hologic WTA Tour a lui Zheng. Ea este prima jucătoare chineză care a obținut 40 de victorii, de la Li Na în 2013.

Zheng a servit nouă ași în drumul spre victoria ei de 1 oră și 42 de minute, întrecând-o pe Elena Rybakina pentru a conduce WTA cu 345 de ași anul acesta.

Victoria a poziționzt-o ​​pe Zheng în optimile de finală, unde o va înfrunta, joi, pe Leylah Fernandez. Canadianca deține un scor de 2-0 în fața lui Zheng.

Zheng, în vârstă de 22 de ani, face tot ce-i stă în putință pentru o creștere la sfârșitul sezonului în clasamentul PIF până în clasamentul finalelor WTA pentru a deveni prima femeie chineză care s-a calificat în finala WTA, de la Li în 2013. După o cursă la China Open. semifinalele de săptămâna trecută, Zheng a intrat în săptămâna pe locul 8 în clasamentul turneului, la un loc dintr-o poziție de calificare automată și caută să recupereze terenul semifinalistei US Open, Emma Navarro, de pe locul 7.

Ultimele știri WTA

Naomi Osaka s-a retras din turneul WTA de la Tokyo

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka, cvadruplă câştigătoare de Grand Slam, s-a retras din turneul WTA 500 de la Tokyo (21-27 octombrie), din cauza unei accidentări, au anunţat luni organizatorii, conform AFP.

Osaka, 26 ani, în revenire de formă în ultimele săptămâni, a abandonat din cauza durerilor de spate în optimile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Beijing, săptămâna trecută, după ce câştigase primul set în faţa americancei Coco Gauff, viitoarea campioană.

Aflată în prezent pe locul 58 în clasamentul WTA, Osaka a explicat pe reţelele de socializare că spatele i s-a blocat la antrenamentele dinaintea partidei cu Gauff. AGERPRES

Ultimele știri WTA

Gabriela Ruse pierde optimile de la WTA 125 Hong Kong

Gabriela Ruse a fost învinsă de australianca Ajla Tomljanovic cu 7-5, 6-3, joi, în optimile de finală ale turneului WTA 125 de la Hong Kong, dotat cu premii totale de 115.000 de dolari.

Ruse (26 ani, 93 WTA) s-a înclinat după o oră şi 31 de minute, în care a alternat momente bune cu altele mai puţin reuşite.

Gabriela Ruse a câştigat singura sa partidă jucată anterior cu Tomljanovic (31 ani, 107 WTA), cu 6-1, 7-5, în ultimul tur al calificărilor la Dubai, în 2022.

Ruse va fi recompensată cu un cec de 2.000 de dolari şi 15 puncte WTA pentru evoluţia sa.

Gabriela Ruse va continua la dublu, urmând să joace în semifinale, alături de Monica Niculescu, împotriva principalelor favorite, Ulrikke Eikeri (Norvegia)/Fang-Hsien Wu (Taiwan).

Tot joi va juca în optimi la simplu şi Simona Halep, contra rusoaicei Ana Blinkova.
AGERPRES