Ultimele știri WTA

Halep și Ruse și-au aflat adversarele de la WTA 125 Hong Kong

De mâine începe turneul WTA 125 de la Hong Kong, care se va desfășura pe suprafață hard, unde vom avea două românce, Simona Halep, locul 1133 WTA, primită cu wildcard, și Gabriela Ruse (foto), locul 69 WTA.

Astăzi a avut loc tragerea la sorți de pe tabloul principal, în calificări fiind doar 12 jucătoare înscrise. Astfel, Simona Halep va juca contra australiencei Arina Rodionova, locul 114 WTA, iar Gabriela Ruse va juca contra americancei Alycia Parks, locul 75 WTA.

Ambele meciuri nu sunt programate mâine.

UPDATE: În urma retragerii jucătoarei Katie Volynets, datorită participării la WTA Beijing, s-a schimbat componența tabloului de la Hong Kong, astfel Gabriela Ruse o va întâlni pe chinezoaica Qiang Wang, locul 403 WTA.

ATP Ultimele știri

WADA face recurs la tribunalul sportiv pentru aprobarea testului de dopaj al lui Sinner

Agenția Mondială Antidoping a confirmat depunerea unui recurs la Curtea de Arbitraj pentru Sport (TAS) în cazul jucătorului de tenis italian Jannik Sinner.

El a fost găsit de către un tribunal independent al Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului că nu poartă nicio vină sau neglijență, după ce a fost de două ori testat pozitiv pentru clostebol, o substanță interzisă, în martie 2024.

O declarație arată: „Este de părere WADA că constatarea „fără vină sau neglijență” nu a fost corectă în conformitate cu regulile aplicabile. WADA caută o perioadă de ineligibilitate între unu și doi ani. WADA nu solicită descalificarea niciunui rezultat, cu excepția celui care a fost deja impus de tribunalul din primă instanță”.

Sinner dă o declarație după ce WADA a făcut recurs în cazul său de dopaj

Într-o declarație lansată după ce a apărut știrea, Jannik Sinner și-a exprimat dezamăgirea în timp ce a explicat rigiditatea procesului de care a trecut înainte de a fi exonerat.

„Sunt dezamăgit să aud că WADA a ales să facă apel la rezultatul audierii mele ITIA după ce judecătorii independenți m-au exonerat și m-au considerat nevinovat”.

„În ultimele luni și de-a lungul acestui proces, au existat trei audieri separate în fiecare caz care confirmă nevinovăția mea. Câteva luni de interviuri și investigații au culminat cu trei judecători superiori care au analizat fiecare detaliu printr-o audiere oficială”.

 

ITF Ultimele știri

Cristina Dinu, finalistă de dublu la ITF 75k din Serbia

Jucătoarea de tenis de la Sportsin Arad, Cristina Dinu, a jucat finala de la ITF 75k de la Kursumlijska Banja, Serbia, având-o ca parteneră pe bulgara Lia Karatancheva.

Cele două au jucat contra tandemului format din rusoaica Anshba Amina și germanca Noha Akugue, favoritele trei ale competiției, fiind învinse cu scorul de 2-6 6-7.

Cu această performanță, Cristina Dinu a ajuns pe locul 280 WTA, în clasamentul de dublu, și este locul 258 WTA la simplu.