Ultimele știri WTA

Rogers anunță retragerea după US Open: „Mi-am împins corpul la limită”

Shelby Rogers a anunțat pe rețelele de socializare că se va retrage după US Open. Americanca în vârstă de 31 de ani, care a ajuns la locul 30 în clasamentul PIF WTA în 2022, a confirmat pe Instagram că își va juca turneul final la Grand Slam de acasă săptămâna viitoare.

„Când începi să faci sport când erai copil, nu te gândești niciodată la sfârșit”, a scris Rogers. “Doar exersează-te, te distrezi și îți urmărești visele cât poți de tare. Visul meu a fost să fiu un jucător profesionist de tenis și îi pot spune pentru totdeauna fetiței că am făcut-o!”

„Nu sunt destule cuvinte pentru acest moment, dar pot spune cu încredere că mi-am împins corpul la limită. În ultimii doi ani lupta cu accidentările și operațiile au fost o provocare. Întotdeauna am spus că dacă inima mea iubește asta. iar corpul meu este sănătos, aș juca acest sport pentru totdeauna! Dar acum corpul meu îmi spune că este timpul.”

Originară din Charleston, Carolina de Sud, Rogers a fost de trei ori finalistă și de două ori în sferturile de Grand Slam la French Open și US Open. Cursa ei încântătoare la sferturile de finală de la US Open din 2021 a inclus o victorie de salvare a punctelor de meci în fața nr. 1 mondială Ashleigh Barty, singura ei victorie în fața unui număr 1 în exercițiu și una dintre cele șapte victorii în Top 10 din cariera ei. De asemenea, a fost membră a echipei victorioase a Statelor Unite la Cupa Billie Jean King din 2017.

„Inima mea va iubi mereu acest sport și sper să pot transmite o inspirație următoarei generații de jucători pentru a visa mare și a continua să crească frumosul joc de tenis. Aștept cu nerăbdare acest următor capitol din viața mea. .. dar abia aștept să vă văd pe toți în NY pentru încă un US Open.”

Rogers va juca cu numărul 6 Jessica Pegula în primul tur al US Open.

Ultimele știri WTA

Elena Rybakina întrerupe brusc legăturile cu antrenorul, la câteva zile de US Open

La doar câteva zile de US Open, starul kazak Elena Rybakina a întrerupt brusc relațiile cu antrenorul ei, Stefano Vukov.

Campioana de la Wimbledon din 2022 a făcut anunțul pe rețelele de socializare în timp ce se pregătește pentru ultimul Grand Slam al anului.

“Bună ziua tuturor, După 5 ani, eu și Stefano nu mai lucrăm împreună. Îi mulțumesc pentru munca depusă pe teren și îi doresc toate cele bune pentru viitor”, a scris ea.

Rybakina l-a angajat pe Vukov ca antrenor în 2019, în timp ce tânăra în vârstă de 25 de ani încă juca în evenimentele ITF.

 

Ultimele știri WTA

Fosta finalistă Jabeur se retrage de la US Open

Tunisianca Ons Jabeur s-a retras de la viitorul US Open, care începe luni.

Jabeur a fost cap de serie numărul 17 la tragerea la sorți de simplu feminin, care a fost lansată joi mai devreme, dar ea s-a retras din cauza unei accidentări.

Locul de cap de serie al lui Jabeur va fi ocupat de următoarea jucătoare cu cel mai înalt clasament eligibil pentru a fi cap de serie, belgianca Elise Mertens, care va deveni cap de serie nr. 33. Mertens o va înfrunta acum pe Veronika Kudermetova în runda de deschidere.

Locul anterior al lui Mertens la tragerea la sorți va fi ocupat de un calificat sau un lucky loser. Retragerea lui Jabeur înseamnă că va exista cel puțin un lucky loser în tabloul principal de săptămâna viitoare.

 

Ultimele știri WTA

Gabriela Ruse, calificată pe tabloul principal la US Open

Gabriela Ruse a reuşit să acceadă pe tabloul principal de simplu al turneului de Mare Şlem US Open, care debutează luni, la arenele Flushing Meadows din New York, după ce a învins-o pe filipineza Alexandra Eala cu 3-6, 6-1, 6-4, joi, în ultimul tur al calificărilor.

Ruse (26 ani, 124 WTA) a avut nevoie de mai bine de două ore de joc (2 h 08 min) pentru a trece de Eala (19 ani, 148 WTA).

Gabriela Ruse, care şi-a asigurat un cec de 100.000 de dolari şi 40 de puncte WTA, nu a trecut de turul secund la US Open până acum, anul trecut pierzând în runda inaugurală.

Ruse este a treia româncă ajunsă pe tabloul principal de simplu la US Open, după ce Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian au intrat direct, datorită clasamentului.
AGERPRES