Ultimele știri WTA

Trei românce pe lista de pe tabloul principal la US Open

USTA, Federația Americana de Tenis, a publicat lista tenismenelor înscrise pe tabloul principal de la turneul de Grand Slam de la Flushing Meadow din New York.

Pentru turneul care începe pe 26 august 2024, pe tabloul principal sunt înscrise trei sportive din România, Sorana Cîrstea, Jaqueline Cristian și Ana Bogdan.

Sunt primele liste din care se vor afla retragerile. În 29 iulie vor fi publicate și listele de calificări, unde româncele Anca Todoni, Irina Begu, Gabriela Ruse, Miriam Bulgaru, Andreea Mitu, Irina Bara și Cristina Dinu, vor intra, în funcție de retrageri.

 

ATP Ultimele știri

Rafael Nadal pe lista de înscrieri la US Open, dar îndoielile cu privire la participarea lui rămân

Rafael Nadal este pe lista de înscrieri la US Open, deși asta nu înseamnă că va juca acolo.

Rafael Nadal este pe lista de înscrieri la US Open, publicată, printr-un clasament protejat, deși asta nu înseamnă neapărat că va concura la ultimul turneu de Grand Slam din acest an.

Nadal s-a confruntat cu accidentări în ultimele două sezoane și a jucat sporadic. El participă la primul său turneu după o lună și jumătate, săptămâna aceasta, la Bastad, Suedia, câștigând luni un meci de dublu alături de Casper Ruud, apoi învingându-l pe Leo Borg, fiul fostului jucător Bjorn Borg, la simplu, marți.

El este așteptat să concureze la Jocurile Olimpice de la Paris, care își începe competiția de tenis pe 27 iulie și se desfășoară la Roland Garros, la fel ca și Openul Francez. Dar nu este clar cât de mult, sau dacă Nadal va continua să joace după aceea.

 

Asociația de tenis din S.U.A. și-a anunțat listele de înscrieri pentru simplu feminin și masculin pe baza clasamentelor WTA și ATP de luni, conduse de cei doi numărul unu, Iga Swiatek și Jannik Sinner. Cei doi campioni de la New York, Coco Gauff și Novak Djokovic, se află în prezent pe locul 2.