ATP Ultimele știri

Draper se retrage din Eastbourne International după succesul Queen’s Club

Jack Draper nu va juca la Eastbourne International din 2024 după ce a obținut succes la Campionatele Cinch din 2024 ajungând în sferturile de finală. Jucătorul britanic avea planuri mari pentru sezonul de iarbă din acest an, dar este nevoit să schimbe unele dintre acestea din cauza succesului recent.

Draper s-a înscris pentru a juca toate evenimentele pe iarbă care au dus la Wimbledon, dar renunță la al treilea eveniment din programul său.

Draper trebuia să joace la Eastbourne după ce a jucat la Stuttgart și Queen’s, dar nu va juca la Eastbourne, pentru că s-a distrat foarte bine la ambele turnee.

Jucătorii se înscriu la turnee fără să știe cât de departe pot ajunge și de aceea sunt uneori forțați să-și schimbe planurile după aceea.

Draper a câștigat cu ușurință primul său meci și apoi a adăugat o victorie în fața campionului în curs, Carlos Alcaraz, pentru a ajunge în sferturile de finală ale turneului ATP 500 din capitala britanică.

Ultimele știri WTA

Barty se va întoarce la Wimbledon în cadrul unui eveniment al legendelor, în parteneriat cu Dellacqua

Pentru prima dată de la câștigarea titlului de simplu la Wimbledon, Ash Barty se va întoarce pe terenurile de iarbă ale All England Club pentru dublu printr-o invitație, alături de Casey Dellacqua.

Campioana de simplu la Wimbledon, Ash Barty, se va întoarce la All England Club pentru prima dată de la triumful ei palpitant din 2021, concurând la evenimentul de dublu pe invitația legendelor.

Ea va face echipă cu colega australiană Casey Dellacqua, cea mai bună prietenă și fost partener de dublu cu care a ajuns la patru finale de Grand Slam de dublu.

Dellacqua s-a alăturat la The AO Show Weekly pentru a-și împărtăși entuziasmul față de veste, care a fost dezvăluită miercuri pe canalele de socializare ale turneului Wimbledon.

„Pot să anunț că trupa s-a întors împreună, ABCD”, a spus Dellacqua, o referire la inițialele perechii, care au fost folosite ca nume neoficial de echipă.

 

Ultimele știri WTA

O jucătoare de tenis indiană strălucește la WTA Veneto Open

Principala jucătoare de tenis din India, Ankita Raina, și-a arătat măiestria avansând în optimile de finală la WTA Veneto Open, turneu în valoare de 125.000 USD, din Gaiba, Italia.

Pe 17 iunie, principala jucătoare de tenis a Indiei, Ankita Raina, și-a arătat măiestria avansând în optimile de finală la WTA Veneto Open de 125.000 dolari din Gaiba, Italia. Demonstrând o îndemânare și o determinare excepționale, Raina, aflată în prezent pe locul 263, a triumfat în fața cehiei Dominika Salkova cu o victorie decisivă cu 7-5, 6-3 în runda de deschidere.

Raina este a șasea jucătoare de tenis din India din epoca Open care a obținut un loc în tabloul principal al unui Grand Slam și a fost la limita pentru proba de dublu feminin de la Australian Open. Înaintea ei, Nirupama Mankad în 1971, Nirupama Vaidyanathan în 1998, indiano-americanul Shikha Uberoi și Sania Mirza în 2004 au concurat pe tablourile principale de Grand Slam pentru India.

Raina s-a confruntat cu o adversară provocatoare în sferturile de finală, ducându-se cap la cap cu românca Irina Bara. Meciul, plin de mingi intense și jocuri tactice, a arătat puterea și perspicacitatea strategică a Rainei. Ea a ieșit învingătoare cu scorul de 6-2, 2-6, 6-0, arătându-și capacitatea de a se adapta și de a cuceri, aflată sub presiune.

Meciul din sferturile de finală promite să fie un alt capitol captivant, deoarece Raina se pregătește să o înfrunte cu Susan Bandecchi din Elveția. Bandecchi, cunoscută pentru stilul ei de joc agresiv și prezența puternică în teren, va fi un concurent dur. Cu toate acestea, spectacolele recente ale Rainei sugerează că este mai mult decât pregătită pentru provocare.