Ultimele știri WTA

Aryna Sabalenka și Ons Jabeur nu vor juca la Jocurile Olimpice de vară de la Paris 2024

Două dintre cele mai bune jucătoare de tenis feminin de simplu din lume, Aryna Sabalenka din Belarus și Ons Jabeur din Tunisia, nu vor participa la viitoarele Jocuri Olimpice de vară din 2024 de la Paris, au anunțat cele două, luni.

„Este prea mult pentru programare și am luat decizia să am grijă de sănătatea mea”, a spus Sabalenka. “Prefer să mă odihnesc puțin pentru a fi sigură că, din punct de vedere fizic și din punct de vedere al sănătății, sunt pregătită pentru terenurile dure. Voi avea o pregătire bună înainte de a merge la sezonul de terenuri dure. Simt că acest lucru este mai sigur și mai bine pentru mine și corp.”

Sabalenka se află în prezent pe locul trei în clasamentul mondial al Asociației de Tenis al Femeilor (WTA). Ea a apărat titlul de la Australian Open în ianuarie și a ajuns în sferturile de finală la French Open în iunie. Ea se află în prezent în Germania, pregătindu-se pentru Campionatul de la Wimbledon care va avea loc în iulie, chiar înainte de Jocurile Olimpice.

Nr. 10 mondial, Jabeur a concurat în ultimele trei ediții ale Jocurilor Olimpice de la Londra, Rio de Janeiro și Tokyo, dar nu își va extinde seria la patru la Paris.

„După ce ne-am consultat cu echipa mea medicală cu privire la participarea la Jocurile Olimpice de la Paris, am decis că schimbarea rapidă a suprafeței și adaptarea corpului necesară ar pune genunchiul meu în pericol și mi-ar pune în pericol restul sezonului”, a postat Jabeur pe X. „ Mi-a plăcut întotdeauna să-mi reprezint țara în orice competiție, totuși, trebuie să-mi ascult corpul și să urmez sfaturile echipei mele medicale.”