Oana Gavrilă finalistă la dublu la ITF 40k Heraklion
Perechea româno-greacă Oana Gavrilă/Sapfo Sakellaridi a fost învinsă de cuplul Lara Salden (Belgia)/Daniela Vismane (Letonia), cu 6-4, 6-3, sâmbătă, în finala turneului de tenis ITF de la Heraklion (Creta), dotat cu premii totale de 40.000 de dolari.
Principalele favorite s-au înclinat după o oră şi 17 minute, în faţa favoritelor numărul doi, potrivit Agerpres. foto pus la dispoziția redacției de Oana Gavrilă.
De la incompetență la impotență este un singur pas
Delir la Federația Română de Tenis, fetele de la lotul național s-au calificat din nou pentru meciul de baraj pentru promovarea în grupa mondială de la Billie Jean King Cup, competiția supremă și reprezentativă pentru federațiile naționale din toată lumea.
Evident, la orice victorie, cei care ies în fața sunt marii federației, cu laude și vorbe bune despre fenomenul tenisistic românesc. Acum se pune mare accent pe tenisul feminin, talente, ambiție, dăruire etc, toate sunt lăudate. De menționat că în clasamentul WTA feminin sunt 45 de jucătoare, față de cel masculin în care cu greu găsești 10 jucători. De tenisul masculin nu se mai vorbește nimic, niște jucători răsfirați de la locul 400 ATP până peste mie, normal că nu mai sunt subiectul strategilor tenisului românesc.
Deja scandalul a izbucnit chiar în fieful feminin, după ce niște experți doxă în tenis au stabilit loturile nationale la toate categoriile de vârstă. În primul rând că este o prostie să stabilești lotul național pentru o perioadă de un an, când se știe că în tenis sunt fluctuații de performanță, accidentări, scăderi de formă, mai ales în tenisul feminin.
Pe de altă parte stabilirea criteriilor, în baza unui campionat național de doi bani care durează 5 zile, în luna septembrie, și în care nu vin jucătoarele bine clasate, pentru simplul motiv că nu au vreo motivație, este cea mai mare prostie. Când campionatul românesc de tenis va fi cu premii consistente în bani și vor participa toate jucătoarele apte să lupte pentru un titlu național, atunci poți să te mândrești ca federație că ai făcut ceva.
În rest, toți jucătorii plătesc din buzunarul propriu pentru a se ridica în acest sport, iar dacă federația a ajuns să ceară bani pentru terenurile CNT sportivilor de performanță, când terenurile sunt făcute din impozitul tuturor firmelor și persoanelor fizice, înseamnă că celor decidenți, o mână de ași ai tenisului, nu le mai ajung salariile pentru a nu face nimic.
La încheiere vreau să amintesc că pe site-ul Federației Române de Tenis la capitolul ”Structură și viziune” e golul!