Ultimele știri WTA

Elena Rîbakina este adversara Soranei Cîrstea în turul al treilea la US Open

Jucătoarea kazahă Elena Rîbakina, numărul 4 mondial, o va înfrunta pe românca Sorana Cîrstea în runda a treia a turneului de tenis US Open, după ce a beneficiat de neprezentarea australiencei Ajla Tomljanovic (127 WTA), miercuri, la New York.

Rîbakina (24 ani), campioană la Wimbledon în 2022, nu a depăşit niciodată turul al treilea la New York şi se va bate pentru un loc în optimi cu Sorana Cîrstea (33 ani, 30 WTA). Kazaha a câştigat ambele meciuri anterioare cu Cîrstea, în 2020, în primul tur la Doha, cu 3-6, 6-3, 6-1, şi în primul tur la Roland Garros, cu 6-0, 6-3.

Meciul se va juca în această noapte, de la ora 3.00.

Ultimele știri WTA

Patricia Ţig, învinsă de Jessica Pegula în turul al doilea la US Open

Patricia Ţig a fost învinsă de americanca Jessica Pegula, a treia favorită, cu 6-3, 6-1, joi, în runda a doua a turneului US Open, ultimul de Mare Şlem al anului, găzduit de arenele Flushing Meadows din New York.

Patricia Ţig (29 ani, 700 WTA), care beneficiază de clasament protejat, s-a înclinat după o oră şi 11 minute în faţa americancei aflate pe locul trei în lume.

Ţig a avut 5 duble greşeli, în timp ce Pegula (29 ani) a încheiat cu 5 aşi şi 3 duble greşeli, americanca fiind net superioară la winners, 20-7, în timp ce românca a făcut mai multe erori neprovocate, 30-18.

Patricia Ţig s-a ales cu un cec de 123.000 de dolari şi 70 de puncte WTA. AGERPRES

ATP Ultimele știri

Holger Rune își încheie colaborarea cu Patrick Mouratoglou

Holger Rune a decis să nu mai lucreze cu antrenorul francez Patrick Mouratoglou. Informația a fost dezvăluită joi seară de mai multe mass-media daneze.

Mai multe mass-media daneze au anunțat încetarea colaborării dintre Dane, în vârstă de 20 de ani, și Patrick Mouratoglou, informații confirmate de mama și managerul jucătorului, Aneke Rune. Mouratoglou s-a alăturat personalului lui Rune în septembrie 2022.

„Holger nu va mai fi cu Patrick, dar încă face parte din academie”, a declarat ea pentru presa daneză BT. Întotdeauna a fost intenționat să fie un proiect temporar. Dar când am avut succes la sfârșitul anului 2022, am continuat în Australia. Din păcate, colaborarea cu Lars Christensen și Patrick nu a fost atât de fructuoasă. »

„Era planificat ca Lars să acopere sezonul pe zgură, dar Patrick s-a ocupat în cele din urmă de asta cu Lapo Becherini (preparatorul fizic al lui Rune), cu rezultate foarte bune. A fost așadar firesc pentru Holger să creadă că aceeași echipă ar putea lucra în Statele Unite. Dar nu a fost, a continuat ea. Rune a pierdut la startul US Open împotriva spaniolul Roberto Carballes Baena, înlănțuind o a treia înfrângere în primul tur.”